Seniorer finder nye venner via netdating

Dating online er populært, og de mange datingsites og apps har et stort udvalg af singler i alle aldersgrupper. Netdating anvendes både til potentielt at finde den store kærlighed, skaffe sex eller blot til at møde nye mennesker og skabe relationer. Især de ældre anvender de mange datingportaler online til komme i kontakt med nye mennesker og finde venner.

At finde kærligheden på internettet

Det første online datingsite blev oprettet i 1993 i USA, og i løbet af de sidste knap 30 år er det blevet yderst populært at date via internettet. Der findes et utal af dating hjemmesider, der alle tilbyder deres hjælp til at finde kærligheden. Hvor man førhen måtte lede efter en partner i sin omgangskreds eller i bylivet, er der nu åbnet op for, at man ved hjælp af diverse internetsider og apps kan finde den, man søger. Datingsiderne samler dem, der alle leder efter nye relationer.

Hvorfor online dating?

Men hvorfor er online dating egentlig blevet så populært? Er der ikke en charme i at gøre det på den gammeldags måde og mødes på den lokale over en øl? For mange kan det være intimiderende og grænseoverskridende at skulle opsøge en fremmed ude i nattelivet, og her kan online dating være det nemmere alternativ.

Når forbindelsen skabes på tekst, er der bedre tid til at overveje, hvad ens næste træk er, og det kan virke mindre utrygt for mange at starte en dialog over nettet frem for ansigt til ansigt. En ting, som online dating også tilbyder, er et større netværk. Ved at lede efter kærligheden på internettet, kommer man ud til en langt bredere kreds af mennesker, end man ville kunne nå at møde i virkeligheden. Og det er måske netop dét, som i stigende grad også gør online dating tiltrækkende for den ældre aldersgruppe.

Netdating er ikke kun for de unge

Flere og flere ældre er nemlig hoppet på bølgen, hvad angår dating via internettet. Når man på sine ældre dage bliver enlig, hvad end det er som enke eller på grund af skilsmisse, kan det være svært at finde kærligheden i nattelivet, som man gjorde i sine yngre dage. I omgangskredsen er udvalget af singler måske begrænset, fordi folk er et andet sted i livet, og mulighederne for at finde en ny partner er færre. Her kan online dating være et genialt værktøj, fordi det gør gruppen af singler på ens egen alder mere tilgængelige. Man ser i stigende grad også, at der oprettes datinghjemmesider, som konkret henvender sig til den ældre aldersgruppe.

En vej ud af ensomheden

At seniorerne følger med udviklingen, har mange fordele. Det, at møde nye mennesker over internettet, kan være en god måde at bekæmpe den ensomhed, som potentielt kan opstå, når man bliver alene sent i livet. Har man i mange år været to om alt, kan det at skulle stå på egne ben og lede efter en ny livspartner virke fuldstændig uoverskueligt. Det til trods for, at behovet for samvær ikke bliver mindre. Når seniorerne hopper på de online datingsider, får de på ny mulighed for at møde andre, der deler samme interesser, og som er samme sted i livet, som dem selv.

En livspartner kan også være en ven

De fleste seniorer, der bevæger sig ind på det online datingmarked, leder efter en ny at nyde alderdommen med. Her er sex ikke alt. En livspartner kan nemlig også være en nær ven, som kan skabe fornyet liv i hverdagen. De ældre finder i lige så høj grad nye venner på internettet, som de kan drøfte livets glæder og få nye oplevelser med. For seniorerne er online dating ikke kun et værktøj til at finde kærlighed, men også en hjælp til at finde nye venner.

Disclaimer

Skriv et svar